0

EOS1 with 2nd water. Some issues ...

Hello everybody,

I'm quite new to Tough2, and trying to build my 1st case. So far I managed to run a very simple case with 2 wells (1 producer / 1 injector) in a water filled reservoir. My objective is to model a tracer test. For this I'd like to use a 2nd water to be injected and be able to track it. 

But as soon as I switch the TYPE control in GENER from COM1 to COM2, I don't manage to run my case. The run goes fine until I reach the timestep where injection is supposed to start, and then unexpectedely stops. 

Also the run take significantly more time. SO I'm guessing it experiences convergences issues when injection of the 2nd component starts. 

 

Does any of you have any clue what is happening ? Thanks a lot for your help !

 

Florian

5replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
    • Andri Arnaldsson
    • Senior Geothermal Scientist - Vatnaskil Consulting Engineers
    • Andri_Arnaldsson
    • 4 yrs ago
    • Reported - view

    Can you provide your input files?

    Like
    • Andri Arnaldsson
    • Senior Geothermal Scientist - Vatnaskil Consulting Engineers
    • Andri_Arnaldsson
    • 4 yrs ago
    • Reported - view

    I changed the initial value of COM2 in the INCON file to 1.0E-10 and it seems to run normally - some issue with solver instability I guess. 

    Like
      • Andri Arnaldsson
      • Senior Geothermal Scientist - Vatnaskil Consulting Engineers
      • Andri_Arnaldsson
      • 4 yrs ago
      • Reported - view
    • Excellent Andri, thanks a lot. I'll try this and carry on.

      Like
Like Follow
  • 4 yrs agoLast active
  • 5Replies
  • 336Views
  • 2 Following